I tillegg til å inneha byens største whiskysamling med over 1 000 ulike tapninger, har vi også et godt utvalg av vin, musserende, øl og cognac, samt andre forfriskninger. Vi serverer stenovnsbakt pizza, spennende småretter, middag og fristende desserter i baren til hyggelige priser. Det er de flinke kokkene på det velrennomerte kjøkkenet til Terminus som står bak menyen.
Terminus Whiskybar er nylig pusset opp og har nå byttet navn til Bar
Amundsen. Seks meter takhøyde, flotte bjelker, mørke paneler og den
store peisen skaper fortsatt den spesielle atmosfæren som har gjort
baren så populær. Det er fortsatt vennlige og usnobbete bartendere som
møter deg i baren. De vet det meste som er verdt å vite om whisky. rad
på rad i barhyllene står det beste utvalget whisky du kan tenke deg.
Forfriskende og god mat i unike omgivelser
I tillegg til å inneha byens største whiskysamling med over 1 000
ulike tapninger, har vi også et godt utvalg av vin, musserende, øl og
cognac, samt andre forfriskninger.
Vi serverer stenovnsbakt pizza, spennende småretter, middag og fristende desserter i baren til hyggelige priser. Det er de flinke kokkene på det velrennomerte kjøkkenet til Terminus som står bak menyen. Ved forhåndsbestillinger til grupper tilpasser vi menyen hvis det er ønskelig. Servering har vi også i hagen vår, en grønn oase midt i byen.
Mer enn bare en whiskybar
Bar Amundsen er møblert med gode lenestoler og sofaer, og er åpen
hele dagen for avslapning med gratis kaffe/te og ferske aviser. Det er
bare til å lene seg tilbake og nyte de rike håndverksdetaljene fra
Bergensklassisismens storhetstid. Baren er et yndet møtested for
hotellets gjester og byens befolkning. Om ettermiddagen et typisk sted
for en aperitiff før et bedre måltid, og fungerer godt som et sted å
samles etter middagen.
Så hvorfor Bar Amundsen?
Det er ikke tilfeldig at whiskybaren har fått navn etter en av Norges
største polarhelter gjennom tidene. Den 17. juni 1928 holdt Amundsen
sin siste pressekonferanse på Grand Hotel Terminus. I whiskybaren
fotograferes og intervjues Amundsen av Bergens Tidende. Sammen med andre
frivillige skulle han forsøke å redde, den italienske polfareren
Nobile, som hadde styrtet med luftskipet sitt på isen i slutten av mai.
Dagen etter forsvinner Amundsen sporløst i det arktiske isødet, på vei
fra Tromsø til Svalbard. Dette sammen med at Grand Hotel Terminus ofte
kalles Bergens Grand Old Lady og at Roald Amundsen kan med rette kalles polarforskningens Grand Old Man, har baren nå fått navnet Bar Amundsen.
Bergensk fiskesuppe, pannestekt torskefilet med tilbehør og karamellpudding med wienerkrem, karamellsaus og friske bær.