Nyheter og artikler fra restaurantfestivalen Bergen Spiser.
Liker du å lage mat, omgås mennesker og å være der ting skjer er yrket som kokk og servitør for deg.
Bergenserne er en samling av alle nasjoner, sa Ludvig Holberg. Skrudd sammen av reservedeler fra andre individer, sa Aksel Sandemose.
Når man hører ordet UNESCO, tenker nok mange automatisk på bevaring av verdensarver, slik som Bryggen. En Creative City er derimot innovativ og ser framover, samtidig som en ivaretar tradisjoner.
Når god og spiselig mat havner i bosset blir det til matsvinn. Gjennom Matsentralen og Too Good To Go kan du bidra til å minske matsvinn, hjelpe andre og spare miljøet. «Ingen kan klare å gjøre alt, men alle kan klare å gjøre litt»
Mat er noe vi alle trenger, det gjør oss i stand til å fungere og til å yte. Men å spise er så mye mer enn bare det å gi kroppen næring. Mat er sosialt, den binder mennesker sammen på tvers av alder, kultur og kjønn.
Bergen – byen som ble bygget opp på tørrfiskhandel – har lange mattradisjoner.